Benvolgudes famílies,

A partir del gener al Temps Educatiu del Migdia farem un canvi en els iogurts: enlloc de iogurts individuals, servirem el iogurt a partir de galledes grans al bol de cada nen o nena.

Les galledes de iogurt són de 5Kg i equivalen a 40 iogurts individuals. D’aquesta manera reduïm dràsticament la quantitat d’envasos d’un sol ús dels nostres menjadors.

Aquesta estratègia forma part del nostre compromís amb la sostenibilitat i els Objectius del Desenvolupament Sostenible.

Reducció envasos iogurt Fundesplai 2021

A més a més, el iogurt que servim al menjador escolar és de producció ecològica i de proximitat (Vallès Oriental) i sense sucre. Hem treballat amb el productor per aconseguir un iogurt sense sucre, suau, cremós i poc àcid que faciliti aquest canvi.

Hem de menjar el mínim sucre possible, tal com indica la guia “Petits canvis per menjar millor (Generalitat de Catalunya)”, i la guia “L’alimentació Saludable en l’Etapa Escolar (2020)”, on es fa especial èmfasi en la importància de reduir la ingesta de sucre en l’etapa escolar.

Al Temps Educatiu del Migdia eduquem per als hàbits alimentaris saludables, i menjar sense sucre és un d’aquests hàbits. Eduquem també el paladar perquè s’acostumi als gustos originals (naturals) dels aliments. Això és molt important perquè és un aprenentatge que ens acompanya tota la vida.

Per a qualsevol dubte, estem a la vostra disposició.

Atentament,

Equip Fundesplai